Omgaan met angst: edelstenen kunnen helpen

Omgaan met angst. Het klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Misschien krijg je wel eens de tip; ‘denk niet aan je angst’. Je gaat nadenken en komt tot de conclusie dat de angst niet zomaar verdwijnt. Wat kun je nog meer doen om de angst te verhelpen? Natuurlijk allereerst hulp zoeken bij je (huis)arts. Ook je partner, vrienden en familie helpen je ongetwijfeld een stapje verder. Daarnaast is het ook beter om een aantal dingen beter te vermijden. In dit artikel lees je over het omgaan met angst en de werking van edelstenen. 

Hoe ga je om met angst?

Als je zelf angstklachten hebt, wil je niets liever dan deze klachten verhelpen. Er zijn een aantal opstapjes om de klachten allereerst te verlichten. Het helpt bijvoorbeeld om te gaan bewegen. Beweging is namelijk goed voor zowel je lichaam als de geest. Je gaat beter slapen en krijgt bovendien ook meer energie van beweging. Iedere dag een half uurtje wandelen maakt al een groot verschil. Als positieve toevoeging is frisse buitenlucht ook een natuurlijk hulpmiddel. Buitenzijn is namelijk goed voor je geestelijke gezondheid. De frisse wind of een lekker zonnetje op je gezicht maakt een wereld van verschil. Na een fijne wandeling in de buitenlucht kom je weer helemaal ‘fris en fruitig’ thuis. 

Gezond eten, goede nachtrust en edelstenen!

Een goede nachtrust met voldoende slaap zorgt ervoor dat je hersenen tot rust komen. Bij overmatig gebruik van beeldschermen blijven je hersenen geprikkeld en kom je moeilijk in slaap. Ter aanvulling helpt gezond eten ook bij een goede stemming. Verse groentes en vers fruit zijn natuurlijk veel beter voor je dan alcohol en onnodige cafeïne. Een andere manier om je angstproblemen te verhelpen is het gebruik van edelstenen. Van oudsher worden edelstenen gebruikt om verschillende klachten te verhelpen. De exacte werking van een edelsteen is nooit volledig bewezen, maar baat het niet dan schaadt het niet. Er zijn dan ook edelstenen met een energetische kracht die helpen tegen angsten. Denk dan bijvoorbeeld aan de Amazoniet edelsteen. Dit is een blauwgroene edelsteen met een kalmerende, rustgevende werking. Amazoniet wordt de steen van moed en vertrouwen genoemd. De edelsteen geeft dan ook vertrouwen om de confrontatie met jouw angst aan te gaan. Dit kan helpen om de angst te overwinnen. 

Hier kun je edelstenen verkrijgen

Bij Ruben Robijn kun je terecht voor een groot assortiment met verschillende edelstenen. Zij hebben niet alleen edelstenen die angsten kunnen verhelpen, maar ook andere edelstenen met energetische krachten. Kijk snel op de website en ontdek alle edelstenen en mineralen.