Ga deze zomer met een opblaasboot varen

Als je het hebt over een opblaasboot dan zijn er vele soorten en maten waarover je het kunt hebben. In eerste instantie zal de rubberen opblaasbare boten in je boven komen, maar er zijn ook sup boards en kajak boten. En hoe lekker is het om de wereld vanaf het water te bekijken? Niet alleen ziet alles er vanaf de kant van het water anders uit, je kunt ook lekker zwemmen midden op een meer en op het water is het altijd kouder dan aan land. In principe is het gebruik van een opblaasbare boot voor iedereen, zolang je maar kan sturen. Of je nu gebruik maakt van een motor, een peddel of een ander middel, het is niet ingewikkeld en kan zelfs een hele workout zijn voor je lichaam. En hoe lekker is het om ook nog eens in de natuur te ontspannen en de drukke maatschappij te ontvluchten? Hieronder redenen waarom je de opblaasboot moet pakken en moet gaan varen. 

Een opblaasboot is eenvoudig mee te nemen en makkelijk bestuurbaar

Als je een zeilboot bijvoorbeeld neemt, dan moet je die altijd in een haven leggen, in de winter moet hij het water uit en de stalling in, vergt onderhoud en moet geverfd worden. Het voordeel van een opblaasboot is dat je hem kan ontluchten, op laat drogen en vervolgens opbergt. Heb je hem weer nodig? Dan pak je hem, blaas je hem op en leg je hem weer in het water neer. Simpeler kan niet. Weinig opbergruimte, geen stallingskosten en weinig onderhoud. Als je een beetje creatief bent kun je hem ook meenemen op reis, velen doen dat al met hun sup boards. Zo kun je overal ter wereld het water op. 

Een opblaasboot is makkelijk bestuurbaar

Het andere voordeel is dat een opblaasboot makkelijk bestuurbaar is. Je hebt namelijk geen zwarte motor of motoren nodig om hem voort te bewegen. De menselijke motor is meer dan voldoende en met zijn tweeën ga je en harder en is het nog leuker. Het lichte gewicht en de menselijke motor zorgt ook dat hij makkelijk wendbaar is en een kleine as heeft. Manoeuvreren op kleine beekjes en slootjes maakt dat veel eenvoudiger. 

Varen met een opblaasbare boot is geschikt voor elke leeftijd

Er is geen minimum- of maximumleeftijd waarbij je kan genieten van het gebruik van een opblaasbare boot van Summertoys. Kleine kinderen kunnen genieten van het varen, al zullen ze misschien niet direct mee kunnen helpen in het bewegen. Terwijl oudere mensen er juist ook lekker een dagje uit van kunnen maken samen. En alles wat er natuurlijk tussen in zit. Je kunt alleen op pad gaan, je kunt samen op pad gaan met z’n tweeën maar ook met je hele gezin en de hond meenemen. Of voor sommigen zelfs de papegaai of kat. 

Vergeet in elk geval niet in alle situaties de veiligheid in acht te nemen op een opblaasboot. Ga niet het water op als je geen zwemdiploma hebt, bij slecht weer of als het materiaal van de boot niet meer naar behoren functioneert.