Tips bij scheiden

Steeds meer mensen gaan scheiden. Maar wat voor zaken brengt scheiden nou met zich mee? Want het is belangrijk dat alles goed geregeld is. Verder is het van belang dat de kinderen erbuiten blijven. 

Tip 1

Als eerste is het belangrijk om alles stap voor stap te doen. Want het kost namelijk veel tijd om je te laten informeren en zaken uit te zoeken. Daarnaast moet je goed nadenken over oplossingen die voor beide nodig en goed zijn. Daarom is het ook goed om aan de lange termijn te denken. Ook is het belangrijk dat je goed contact behoudt  Om nog onafgemaakte zaken op te lossen.

Tip 2

Mochten er over sommige dingen geen besluit komen dan is het mogelijk om een rechtszaak te beginnen. Als je een rechtszaak begint dan is het van belang dat je een advocaat inhuurt. De advocaat kan je helpen en komt voor je belangen op. Ook kan de advocaat onderhandelen met de advocaat van de  tegenpartij. Als je het niet tot een rechtszaak wilt laten komen dan kan je gebruik maken van een mediator. Een mediator is onpartijdig en bemiddelt tussen de beide partijen. De mediator neemt zelf geen beslissingen maar is er om het gesprek te begeleiden. Daarna zet de mediator de afspraken op papier en vraagt de scheiding aan bij de rechter. Voorbeeld van zo een mediator is Meesters in Mediation. Mocht je het nergens mee eens zijn dan is het mogelijk om binnen 3 maanden in hoger beroep te gaan. 

Tip 3

Verder is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de verdeling van de inboedel. Het is belangrijk om die afspraken op papier te zetten. Zo blijft alles duidelijk voor iedereen. 

Tip 4

Ook is het van belang voor iedereen om conflicten te voorkomen. Dat kan je doen door goede afspraken te maken en respectvol met elkaar om te gaan. Zelf is het belangrijk om je controle over je emoties te houden. Mocht dat niet lukken dan is het belangrijk dat je hulp voor jezelf gaat zoeken. Zodat je de scheiding kan verwerken. Mochten er kinderen bij betrokken zijn dan is het van belang om ze goed in de gaten te houden en zaken te overleggen zonder de kinderen. Vergeet niet dat je kinderen er buiten staan en je respectvol moet blijven over je partner.