Tips voor het perfecte huwelijksaanzoek!

Het stellen van de belangrijke vraag ‘wil je met me trouwen?’ zal altijd een spannend moment zijn. Het gaat namelijk niet alleen om wat je vraagt, maar het gaat ook om het moment. Het gaat hierbij om de locatie, de romantische invalshoek en de woorden die je tegen je partner zegt als jij deze ten huwelijk vraagt. Om dit perfect te laten zijn is er meer nodig dan alleen een dure verlovingsring van een beroemd merk. Het gaat om de romantiek die plaatsvindt. Lees dus snel onderstaande tips en ontdek hoe jij je huwelijksaanzoek zo kunt maken dat deze onmogelijk is om af te wijzen!

Denk terug aan eerdere gesprekken die jullie hebben gehad

Als je al een tijdje samen bent, heb je genoeg tijd gehad om belangrijke onderwerpen zoals het huwelijk te bespreken. Misschien hebben jullie het niet over jullie eigen huwelijk gehad, maar wel over dat van andere mensen. Probeer een beeld te krijgen van de gedachte die je partner heeft over het huwelijk en een huwelijksaanzoek. Wellicht heeft je partner hier al eens iets over gezegd. Heb je het hier nog nooit over gehad? Probeer er dan achter te komen hoe je partner het liefst ten huwelijk gevraagd wil worden. Zorg ervoor dat je dit subtiel doet.

Een openbaar of privé huwelijksaanzoek

Een weelderige nacht van eten en drinken in een chique restaurant. Misschien wil je wat rustige muziek op de achtergrond laten horen voordat je de hand van je vriendin vraagt. Is je partner dol op deze romantische gebaren? Dan is dit zeker een van de beste manieren. Voor sommige mensen zorgt een openbare plek echter voor druk om ‘ja’ te zeggen. De kans is in dit geval groot dat je partner het niet op prijs stelt als deze onder druk wordt gezet voor een publiek. Denk voor deze keuze na over de tijd die jullie samen hebben doorgebracht. Hoeveel daarvan waren openbare herinneringen en hoeveel privé, meer intieme momenten? Dit brengt ons bij het volgende punt…

Maak het individualistisch

Maak er niet een algemeen voorstel van; op één knie, een ring tussen je vingers. Probeer meer originaliteit in je voorstel te stoppen. Denk na over de aspecten die hierbij een rol spelen. Maak het persoonlijk en passend bij jullie. Denk hierbij aan de locatie. Misschien is dit een plek die voor jullie beiden een persoonlijke betekenis heeft, zoals je eerste ontmoeting of datum. Denk hierbij ook aan de manier waarop je het formuleert en hoe je met je woorden leidt naar het moment dat je haar ten huwelijk vraagt.

Wees voorzichtig met wie je het vertelt

Het kan zijn dat je bepaalde mensen in vertrouwen neemt om advies te verkrijgen. Heb je vrienden of familie die gelukkig zijn getrouwd? Vraag een van hen hoe hun huwelijksaanzoek heeft plaatsgevonden. Maar houd het adviserend en maak er geen groot verhaal van. Je wilt niet dat een deel van het dorp of de stad al van je huwelijksaanzoek afweet tegen de tijd dat je de vraag stelt. 

Zorg ervoor dat je wat woorden hebt voorbereid

Degene die je ten huwelijk vraagt is de persoon waar je de rest van je leven mee wil delen. Probeer daarom wat woorden te zeggen over hoe belangrijk deze persoon voor je is. Leg de nadruk op het gedeelde verleden, het heden en de toekomst. Focus op de dingen die je leuk vind aan deze persoon, hoe deze persoon jou laat voelen en waarom je vind dat jullie relatie samen zo goed is. Let er hierbij wel op dat het niet te lang duurt, je geeft natuurlijk geen presentatie. Houd het kort, maar krachtig.

Als je bovenstaande tips in gedachten houdt, kun je een romantische periode voor jezelf garanderen. Na het huwelijksaanzoek kan de bruid gelijk op zoek gaan naar bruidsmode in Alkmaar