Hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn jacht af?

Heb je een nieuwe boot op het oog, maar moet je eerst geld vrijmaken om deze te kunnen betalen? Dan is het fijn om je huidige jacht zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Jachtmakelaardij Kappers kan een handje helpen bij het snel verkopen van je jacht. In dit artikel geven we een aantal tips.

Hoe presenteer je de jacht?  

Zoals bij een huis, geldt ook voor een jacht dat de eerste indruk ervan zeer belangrijk is. Daarom is de presentatie ook een van de belangrijkste aspecten bij het verkopen van een boot. Bepaalde jachtmakelaars hebben een eigen verkoophaven, waar de jacht onder de aandacht gebracht kan worden. Bij aankomst van de jacht zullen er dan ook direct de nodige overzichtsfoto’s worden gemaakt voor de bijbehorende advertentie. Het is daarbij tevens belangrijk dat de advertentie zo compleet mogelijk wordt ingevuld, zodat er niet teveel vragen zijn voor de potentiële verkopers. 

Het interieur van de jacht

Bij het bezichtigen van een jacht is het belangrijk om de potentiële koper zoveel mogelijk het idee te geven dat het al zijn of haar jacht is. Daarom moeten de persoonlijke eigendommen uit de jacht worden gehaald. Daarnaast moet de jacht er uiteraard ook zeer fris en verzorgd uitzien. Dat is een aandachtspunt wat nooit vaak genoeg kan worden herhaald. Het draagt bij aan een goede eerste indruk en bepaald dus voor een groot gedeelte of de potentiële koper jouw jacht wilt kopen of niet. 

Het exterieur van de jacht

Net zoals het interieur een belangrijk onderdeel is van de jacht geldt dit ook voor het exterieur van de jacht. Het is namelijk toch het eerste beeld wat de potentiële koper zal zien van de boot. Wanneer je de jacht via een jachtmakelaar verkoopt die een verkoophaven in zijn bezit heeft, kan deze tevens ook zorg dragen voor de exterieur. 

Bepalen van de juiste prijs

In overleg met de jachtmakelaar is het belangrijk om tot de juiste prijs te komen. De jachtmakelaar kan op basis van zijn ervaring en kennis van de huidige markt ook direct een gericht advies geven voor het bepalen van de vraagprijs.