Keramische eettafel, schuif aan bij een bijzondere trend

Vanaf het moment dat de eerste tafel met keramisch blad haar intrede deed in de woonkeuken, ging er een lichte schok door de interieurwereld. Hier stond een keramische eettafel die zich meteen wist te profileren. Die een geduchte concurrent zou worden van een houten of marmeren variant. Het keramische blad had zijn waarde al bewezen als keukenblad maar zou ook als tafelblad opgeld gaan doen. Logisch eigenlijk want de slijtvastheid van dit materiaal wint het zelfs van natuursteen. Wie op zoek is naar een echt opvallende, degelijke en chique eettafel, zou beslist eentje van keramiek moeten overwegen.

Het kloppende hart

Waarom goed nadenken voordat je een keramische eettafel koopt? Nou, omdat zo’n interieurelement nogal bepalend gaat worden in je woonkamer of woonkeuken. Het wordt het gezellige en praktische hart van je woonruimte, het eiland waar iedereen aanschuift; waar je gezellige eet-avonden doorbrengt met familie en vrienden. Waar de post op terecht komt (en soms de kat), een tafel die laptops en bordspelletjes, cocktails en opengeslagen kranten ondersteunt. Een eettafel is natuurlijk om pannen, borden en bestek op neer te zetten maar nog zoveel meer dan een dineer plek. En vooral visueel kun je niet om een tafel heen. Die is dus behoorlijk bepalend voor de sfeer van je ruimte. Vandaar dat je goed zou moeten wikken en wegen voor je jouw droom exemplaar naar binnen laat tillen.

Keramische eettafel, beter dan natuursteen

Het is waar dat een marmeren tafel je ruimte veel allure geeft, ook een klassieke chique en exclusiviteit etaleert. Een goede keramische tafel brengt dat ook allemaal met zich mee. Maar dan zonder de nadelen van natuursteen. Marmer en zelfs graniet zijn gevoeliger voor vlekken dan keramiek. Ze kunnen minder goed tegen hete pannen en hebben veel meer onderhoud en reiniging nodig dan keramiek. Een keramische eettafel is letterlijk ijzersterk en is veel beter bestand tegen allerlei zaken dan natuursteen. Rode wijn omgegooid op een marmeren blad? Dat is om problemen vragen. Dezelfde wijn gemorst op een keramieken blad? Even schoonvegen en klaar is kees. Hetzelfde met bijtende middelen of citroenzuur. Bij een keramische tafel heb je er, op een keukendoekje na, verder geen omkijken naar. Een natuurstenen blad vraagt om heel wat meer poets- en schoonmaakwerk.

Kleurkeuze bij een keramische eettafel

Maar wat als je nou de tekening van marmer zo mooi vindt? Maar beseft dat keramiek eigenlijk veel handiger is? Dan kun je gewoon gaan voor keramiek met een marmerprint. Zelfs voor de professional is dat nog moeilijk te onderscheiden van de echte natuursteen. Bij natuursteen zit je ook vast aan een bepaalde kleurnuancering. Bij een keramisch blad kun je een kleur naar eigen keuze kiezen. Dat geeft veel meer vrijheid. Bovendien is een keramisch blad heel fraai te combineren met stoelen. Een set fluwelen stoelen staat er bijvoorbeeld fantastisch bij.

Naar buiten, waar de vogeltjes fluiten

Jazeker! Er staat je niets in de weg om een keramische eettafel op je terras of veranda of gewoon een keramische tuintafel in je tuin neer te planten. Een speciale poedercoating op je eettafel zorgt ervoor dat je eettafel ook buiten alle weersinvloeden aankan. Volle zon erop of neer hagelende regen? Geen enkel probleem. Outdoor ready, zo noemen ze dat.