industriele tapijten

Fleur je woning op met een industrieel tapijt!

De industriële stijl is niet meer weg te denken uit het woonlandschap.

Om een fijne, huiselijke sfeer te creëren in jouw industriële inrichting is de combinatie van de juiste materialen, kleuren en vormen zeer belangrijk. De juiste industriele tapijten zijn hierbij een belangrijke factor. In dit artikel laten we je kennis maken met de voornaamste soorten. 

Vintage vloerkleed

De gedurfde patronen en het speelse patchworkdesign staan in contrast met het strakke karakter van een industriële woonstijl. Door deze twee tegenpolen naast elkaar te zetten met behulp van een industriele tapijten, zorg je voor een speels contrast in de ruimte. Het vintage vloerkleed zorgt voor een eyecatcher in elke kamer.

Jute tapijt

Wil je je kleed graag dezelfde stoerheid meegeven die de rest van het interieur met zich mee draagt, dan het gebruik van een ruw materiaal zoals jute een perfecte oplossing. Het materiaal geeft een warme maar gedurfde uitstraling aan de woning. Dit stevig materiaal gaat een leven lang mee.

industriele tapijten

Wollen vloerkleed

De aaibaarheidsfactor en zachte stoffen staan in scherp contrast met de harde uitstraling van een industriële woonstijl. Maar onder de leuze ‘tegenpolen trekken elkaar aan’ is het juist de perfecte match. Koele kleuren zoals wit, blauw, grijs of beige vormen de brug tussen beide stijlen. 

Hoogpolig tapijt

Net zoals het wollen vloerkleed is het hoogpolig tapijt een leuke toevoeging aan elke ruimte. Door de donzige stof wordt het strakke interieur wat zachter gemaakt. Het is ook heerlijk om met blote voeten op dit tapijt te vertoeven in de wintermaanden.

Rond vloerkleed

Tenslotte is variëren met vormen en maten ook een goede manier om contrast aan te brengen in je interieur. Rechte lijnen worden het beste gebroken door ronde vormen. Dit zorgt voor een onverwachts effect. Een rond vloerkleed is daarom een onmisbaar element in je industriële inrichting.

Je ziet het: een industrieel tapijt brengt je interieur naar een hoger niveau. Bij de lokale meubelwinkel heb je zeer veel keuze. Alsook online zal je zeker je gading vinden op de verschillende websites.