Specialist in betonvloeren

Specialist in betonvloeren

Ook voor een betonvloer in kleur

Betonvloeren worden doorgaans gelegd in standaard grijstinten. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze vaak in bedrijfspanden worden geplaatst. Maar wist u dat er ook voor woningen mooie betonvloeren verkrijgbaar zijn en dat die ook in andere kleuren dan grijs geleverd kunnen worden? Wat dacht u bijvoorbeeld van een hippe blauwe of rode betonvloer? Wij vertellen u hieronder wat een specialist in betonvloeren allemaal kan leveren.

Betonvloer niet langer in standaard grijstinten

De meeste betonvloeren die een specialist in betonvloeren legt (of stort, zoals dat heet), worden geleverd in grijstinten. Die betonvloer worden in een tint grijs gemaakt door het toevoegen van pigment. Dat pigment bestaat uit zeer fijne deeltjes kleurstof die in de toplaag van de vloer gestrooid worden. Naast de pigmenten in diverse tinten grijs, zijn ook afwijkende kleuren voor een betonvloer mogelijk, waarmee u uw vloer helemaal aan de eisen van de moderne tijd kunt laten voldoen. U kunt dus kiezen voor een moderne betonvloer in trendy kleuren als rood, blauw of een andere kleur. Door het gebruik van pigment om een betonvloer te kleuren, heeft u als klant de garantie dat de nieuwe betonvloer die u laat storten ook echt kleurvast is en dat die dat ook voor zeer lange tijd blijft.

Gekleurde betonvloer storten

Een gekleurde betonvloer leggen, gebeurt in een aantal stappen:

  • Aanbrengen van de wapeningsnetten
  • Vloerverwarming leggen
  • Storten en vlinderen van de betonvloer
  • Instrooien van pigment in de gekozen kleur

Kleurpigment toevoegen aan betonvloer

Hoe wordt kleur aangebracht in een betonvloer? Nadat de vloer is gestort moet deze enige tijd drogen. Maar helemaal uitharden mag nog niet. Want vlak voordat hij uitgehard is, wordt de vloer gevlinderd. Tegelijkertijd wordt het pigment in de gewenste kleur in de vloer gestrooid. En dat moet zorgvuldig gebeuren. Daarom blijft de specialist in betonvloeren tijdens dit proces voortdurend bij u op locatie aanwezig om de afwerking te kunnen controleren voor het beste eindresultaat.

Ook een betonvloer in kleur?

Wilt u ook een fraai gekleurde betonvloer? Neem dan contact op met bovenstaande specialist. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook contact met ons opnemen via het
contactformulier op onze website.