Populaire alu profielen: De rondstaf massief 8 mm

Aluminium rondstaf / rond massief kopen doet u eenvoudig online bij ALUMINIUMvakman.nl: de online aluminium profielen specialist! Bij ons bestelt u de meest gebruikte ronde aluminium staf / staaf producten, ook wel massieve as genoemd, eenvoudig online, in een lengte op maat: Van 10 cm tot en met 600 cm. In een serie blogartikelen vertellen onze ervaren medewerkers u graag wat meer over veel gebruikte aluminium profielen. Ditmaal lichten wij de aluminium rondstaf massief van 8 mm. Een ALU rondstaf van ruw / brut onbewerkt aluminium en bij ons online in een lengte op maat te bestellen, van 10 cm tot en met 600 cm.

De voordelen van aluminium zijn welbekend: Aluminium is een mooi zilverwit materiaal, extreem licht, slijtvast, corrosiebestendig en ook kan aluminium redelijk eenvoudig gevormd worden. Ook is aluminium nauwelijks aan kwaliteitsachteruitgang onderhevig en daardoor een van de meest gerecyclede materialen. De gespecialiseerde vakman, maar zeker ook de moderne doe-het-zelver kan niet zonder aluminium profielen. Profielen van aluminium worden gebruikt voor o.a. constructiebouw, dak-, wand- en gevelbekleding en diverse interieur toepassingen. Denk hierbij aan het vervaardigen van meubels zoals kasten, stoelen, banken, tafels en bedden. Ook zijn ALU profielen erg populair als ‘afwerkprofiel’, voor bijvoorbeeld de vloer, de trap, de keuken, de douche, etc.

LET OP: De aluminium rondstaf wordt tijdens het zagen niet beschermd, dit kan eventueel lijden tot ondiepe krasjes. De zaagsneden zijn op de kopse kanten zichtbaar en ook is het eventueel mogelijk dat er minimale bramen voorkomen. Daarnaast zal het oppervlakte aan de buitenkant – in het begin glanzend – naar verloop van tijd doffer worden. Houdt hier dus rekening mee. Bekijk onze website voor meer productinformatie!