Een handleiding ‘urn vullen’ van UitvaartUniq.nl.

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtig assortiment urnen in alle vormen, soorten, maten en materialen. U kunt daarnaast gebruik maken van onze vulservice. Hierbij vullen wij uw urn kosteloos met de as van uw overleden dierbare. Natuurlijk doen wij dit met de uiterste zorg en veel respect. U kunt in de tussentijd rustig wachten onder het genot van een kopje koffie. Aangezien UitvaartUniq.nl voornamelijk gericht is op de online verkoop van urnen kiezen veel mensen er voor om zelf de urn te vullen. Omdat wij u graag optimaal willen assisteren hebben wij een uitgebreide handleiding online geplaatst. Tevens vindt u hier een video instructie, waarbij wij het vullen van een urn stap voor stap toelichten. U vindt zowel een video voor het vullen van een volwassen urn als voor een kleine (mini urn). Onderstaand vindt u alvast de belangrijkst zaken waarmee u rekening dient te houden, voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website. Altijd een passende urn bij UitvaartUniq.nl.

UitvaartuniQ

Het vullen van een urn

1: Controleer van tevoren goed of u de urn ‘omgekeerd’ neer kunt zetten. De meeste urnen worden namelijk van onder gevuld. Indien dit niet mogelijk is adviseren wij u om de hulp van iemand in te roepen die de urn even kan vasthouden.

2: Is uw urn van keramiek, natuursteen of glas? Zo ja dan adviseren wij u gebruik te maken van een goede montagekit. Hierbij is het namelijk vaak zo dat er geen schroefdeksel aanwezig is.

3: Plaatst u de urn buiten? Zorg dan voor borgvloeistof of een geschikte montagekit.

4: Vul de urn altijd binnen op een plek zonder wind / tocht en kies voor een tafel waar u aan kunt staan.

5: Plaats een aantal papiervellen naast elkaar op de plek waar u de urn gaat vullen. Dit maakt het verzamelen van de eventueel gemorste as een stuk eenvoudiger.

6: Plaats de urn in het midden van het papier, verwijder de deksel en plaats de lege aszak in de urn.

7: Haal de aszak met as uit de asbus die u van het crematorium ontvangen heeft. Ga hierbij voorzichtig te werk, open deze en schud de as voorzichting in de nieuwe aszak.

8: schudt tussentijds zachtjes met de urn, hierdoor verdeelt de as zich goed en zorgt u ervoor dat u de volledige hoeveelheid as eenvoudig in de urn kunt schudden.

9: Vaak wordtook het crematienummer steentje toegvoegd, dit gebeurt meestal als laatste. Sluit de aszak vervolgens met een stukje ijzerdraad.

10: Sluit de urn, eventueel met kit of borgvloeistof. Zorg er hierbij voor dat u dit aan de binnenzijde van de urn aanbrengt op de (schroef)rand.

Bovenstaande zaken hebben met name betrekking op de volwassen urnen en duo urnen. Veel mini urnen zijn voorzien van een klein schroefsysteem. Dit werkt op een andere manier, voor meer informatie kunt u de video ‘mini urn vullen’ op onze website bekijken.