Haal meer uit water uit de kraan met een waterontharder

Een waterontharder is een handig apparaat waarmee je kalk uit kraanwater kunt halen. Al het water dat uit de kraan komt bevat kalk. De hoeveelheid kalk zorgt ervoor hoe ‘hard’ water wordt. Er wordt over hard water gesproken wanneer er een relatief hoge concentratie aan kalk in het water zit. Kalk in het water komt met een aantal nadelen die een waterontharder probeert op te lossen. Dit apparaat is zeker voor op de lange termijn een goede aankoop.

Ontkalken met een waterontharder

Kalk heeft vele nadelen. Met dit apparaat kun je ervoor zorgen dat het kalk uit het water wordt gefilterd. Om dit te doen, moet het apparaat aangesloten worden op de leiding. Het water zal vervolgens door de ontharder geleid worden en het kalk wordt uit het water gehaald. Verder in de pijpleidingen bevindt zich nu water dat ontkalkt is. Dit water is veilig om te drinken en is volgens velen zelfs lekkerder dan hard water. 

Minder onderhoud uitvoeren

De verminderde kalk in het water door een waterontharder zorgt er ten eerste voor dat je minder onderhoud hoeft uit te voeren. De kalk dat in water bevindt, kan namelijk afgeven. Wanneer genoeg kalk wordt opgehoopt in bijvoorbeeld pijpleidingen, zal het water minder goed door kunnen stromen. Leidingen kunnen hierdoor eerder verstopt raken waardoor je de leiding weer vrij moet maken. Het ontkalken van de leidingen kan erg lang duren en na het onderhoud kan het kalk weer langzaam terug groeien. Met een waterontharder zorg je ervoor dat het kalk wordt verwijderd voordat het zich kan ophopen in de leidingen. Kalk zal niet alleen ophopen in de leidingen, maar het kan ook bepaalde apparaten aantasten. De kalk in apparaten kan ervoor zorgen dat er vaker onderhoud uitgevoerd moet worden en kan zelfs de levensduur van apparaten verminderen.

Meer kosten besparen

De schade die kalk aan aanrichten kan voor veel kosten zorgen. Vooral wanneer de schade die wordt aangericht door kalk jij zelf niet kunt oplossen. Het kan aardig wat geld kosten om het repareren van schade door iemand anders te laten doen. Het wordt al helemaal duur wanneer het kalk schade aanricht aan apparaten. Wanneer het bij apparaten gebeurt, kan de kalk er namelijk voor zorgen dat de levensduur van het apparaat wordt verminderd. Door de kalk moet je daardoor eerder het apparaat vervangen waardoor je op de lange termijn erg veel geld kwijt kunt raken. Daarom is het natuurlijk beter om schade helemaal te voorkomen. Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen schade aangebracht kan worden door kalk. 

Waterontharder; minder huidirritatie

Sommige personen kunnen erge huidirritatie krijgen door het normaal kraanwater. Deze irritatie wordt veroorzaakt door een hoge concentratie aan kalk in het water. Kalk zorgt er namelijk voor dat de huid eerder droog wordt. Het effect is vooral te merken wanneer je regelmatig onder de douche staat. Om dit probleem op te lossen, moet het kalk verwijderd worden door een waterontharder.