Veiligheidsmaatregelen in bedrijven: een prioriteit?

Veiligheidsmaatregelen is een onderwerp waar je vaak niet te lang bij stilstaat. Het moet nu eenmaal gebeuren, maar wanneer er niet zo vaak een ongeluk gebeurt dan lijkt de nood ervoor ook niet zo hoog te zijn. Totdat er wel een ongeluk gebeurt en er niet snel en effectief genoeg gehandeld kan worden. Het is dan ook belangrijk dat er nagedacht wordt over het volgen van een cursus bedrijfshulpverlening. Deze cursus duurt helemaal niet lang, de duur varieert van een dag tot maximaal een week. Je bent er weinig tijd mee kwijt in vergelijking tot het voordeel dat het oplevert.

Kwalitatief goede training

Als je hebt besloten om deze training zelf te gaan volgen of jouw werknemers op te leiden, is het erg belangrijk om een kwalitatief goede training uit te kiezen. Hoewel het niet veel tijd hoeft te kosten is het daarom immers wel belangrijk dat er ook echt iets van op wordt gestoken en deze kennis ook adequaat toegepast kan worden in de praktijk. De functie van BHV’er is in het echt immers ook niet vrijblijvend. Informeer daarom van tevoren goed naar de docenten en hun achtergrond en het programma van de training.

Geld besparen

De kosten mogen nooit een belemmering zijn om preventief niet voldoende te doen aan BHV. Immers, als het ongeluk ernstig is en de hulp onvoldoende dan zijn de uiteindelijke kosten nog veel hoger. Daarnaast kunnen de kosten van een opleiding worden verminderd door middel van maatwerk en (last-minute) aanbiedingen. Verzekeringen vergoeden vaak een deel of de hele training.