neuroptimal

Mijn ervarig met NeurOptimal

Neuroptimaal is een therapie waarbij centraal staat om het centraal zenuwstelsel onder controle te krijgen. Mijn ervaring met neuroptimal is ontzettend positief. Ik heb dit artikel dan ook geschreven om mijn ervaring met  met jullie te delen.

Concept

Het idee achter deze therapie is om je centraal zenuwstelsel bewust te laten functioneren. Je wordt geconfronteerd met de fouten die je maakt en zo leer je vanzelf anders te werk te gaan. Het idee is om de turbulentie in de hersenactiviteit te verminderen.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met deze therapie is zoals eerder genoemd positief.  Veel mensen noemen het ook wel fitness voor het brein, waar ik het zeker mee eens ben. Je leert bij de therapie sessies om je centraal zenuwstelsel weer onder controle te krijgen. Wanneer er instabiliteit is geweest houden we het brein een spiegel voor. ‘Kijk wat je doet, hier loop je vast. Als je dit blijft doen werk je inefficiënt. Vind een andere weg.’ Zo word je constant geconfronteerd met tegenslagen en leer je automatisch zelf verandering toe te gaan passen.

Effect

Na een aantal trainingen begon ik duidelijke verschillen te zien. Het effect van de therapie is snel te zien. Ik kreeg vrij snel een gevoel van innerlijke rust en ik sliep beter. Ik heb altijd slaapproblemen gehad, maar dankzij deze therapie is dit sterk verminderd. Ook ben ik altijd een gestrest persoon geweest. Na een paar trainingen raakte ik meer  stressbestendig dan voorheen en had ik mezelf meer in de hand als ik merkte stress te voelen. Ook heb ik gemerkt dat ik minder snel emotioneel ben. Bij tegenslagen hou ik meer overzicht dan voorheen, en ik laat me niet meer meeslepen in verdriet of boosheid. Ik ben ontzettend tevreden over de effecten en kijk met plezier terug op de trainingen

.neuroptimal 1neuroptimal 2