Hoe verloopt een filler behandeling in de praktijk?

Bijzonder veel vrouwen zullen er op een bepaald ogenblik in hun leven voor kiezen om een filler behandeling te ondergaan. Het gaat hierbij om een eenvoudige behandeling waarbij er een bepaalde stof onder de huid wordt ingespoten met behulp van een dunne naald. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij dan om de stof Hyaluronzuur. Deze stof staat erom bekend lichaamseigen te zijn waardoor de kans op een allergische reactie verwaarloosbaar klein is. Dit gezegd hebbende kunnen er wel zeer veel interessante voordelen aan toegeschreven worden. Ben jij benieuwd om kennis te kunnen maken met deze voordelen? Blijf dan vooral zeker verder lezen. 

Hoe verloopt een filler behandeling?

Zoals hierboven al kort aangehaald wordt er bij een filler behandeling voor gekozen om een gelachtige structuur in te spuiten onder de huid. De injectie gebeurt met behulp van een dunne naald. Een dergelijke behandeling valt onder de noemer van de zogenaamde ‘injectables’. Het spreekt voor zich dat niet alleen fillers hieronder vallen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor botox. Ondanks het feit dat beide stoffen niet zelden in één adem met elkaar worden vernoemd is de uitwerking toch helemaal anders. Voor fillers geldt bijvoorbeeld dat ze zorgen voor een herstelling van de huid. Dit terwijl botox ervoor zorgt dat de spieren kunnen ontspannen. Beide behandelingen mogen dan dus onder dezelfde groep vallen, dat neemt niet weg dat ze dus toch sterk verschillend zijn. 

Op welke voordelen kan je allemaal rekenen?

Als je kiest voor het ondergaan van een filler behandeling zal je kunnen concluderen dat je kan rekenen op allerhande verschillende, interessante voordelen. De exacte voordelen waar je op kan rekenen hebben we hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet:

  • Een filler behandeling kan niet alleen rimpels, maar ook plooien verhelpen in het lichaam;
  • Het is mogelijk om met deze behandeling meer volume in de lippen te creëren;
  • Het is mogelijk om te zorgen voor een aanzienlijk betere symmetrie; 
  • Bepaalde proporties kunnen stevig worden verbeterd; 

De bovenstaande lijst met voordelen zorgt ervoor dat het ondergaan van een filler behandeling tegenwoordig kan rekenen op ontzettend veel populariteit. Het moet dan ook gezegd dat er op deze manier heel wat cosmetische ingrepen voorkomen kunnen worden. Bovendien is het zo dat er bij een behandeling met fillers geen sprake is van een bepaalde herstelperiode achteraf. Het hoeft niet gezegd dat ook dit in de praktijk zeer mooi meegenomen is. 

Wanneer laat je zo’n behandeling uitvoeren?

In principe kan een filler behandeling altijd worden uitgevoerd wanneer er sprake is van rimpels of bijvoorbeeld plooien in het gezicht. Dit gezegd hebbende is het zo dat je er wel rekening mee moet houden dat het merendeel van de fillers niet over een permanent resultaat beschikken. Afhankelijk van het type stof welke wordt geïnjecteerd is het zo dat je kan rekenen op een effect dat blijft aanhouden voor een periode van zo’n zes tot achttien maanden. Je zal er in de praktijk dus wel op regelmatige basis voor moeten kiezen om de behandeling opnieuw uit te laten voeren. Bij Skin Surgery ben je aan het juiste adres voor deze en meer behandelingen!