ravioli recept

Het geheim van de Italiaanse keuken

Veel mensen hebben een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Het eten is dan ook erg lekker! Maar wat is nu het geheim van de Italiaanse keuken, en hoe zorg je ervoor dat jouw gerechten net zo lekker worden als in je favoriete restaurant? Lees hier onze tips!

1. Kies de juiste pasta

Hoewel Italianen bij voorkeur hun pasta zelf maken met ingrediënten van hoge kwaliteit, maken de meesten van ons hun pasta gewoon kant-en-klaar uit de supermarkt. Kies dan niet direct voor de goedkoopste zak pasta die je kunt vinden! Kijk in plaats daarvan eens naar kwaliteit. Wissel de verschillende merken eens af en kijk wat jij het lekkerst vindt. De pasta van ‘De Cecco’ bij de Albert Heijn is bijvoorbeeld erg goed.

ravioli recept

2. Voeg geen olijfolie toe aan het pastawater

Wanneer je pasta gaat koken, is het verleidelijk om een scheut olijfolie bij het pastawater te doen zodat het minder snel gaat plakken. Doe dit vooral niet! De olijfolie kan de smaak van de pasta beïnvloeden waardoor deze minder lekker wordt.

3. Kook de pasta in de saus

Het is een zonde in Italië om eerst pasta op te scheppen, en daarna saus. Je hoort deze twee van tevoren al te mengen. Door je pasta een minuutje korter te koken, kan je deze nog even door de hete saus scheppen. Op deze manier weet je zeker dat de verhouding tussen pasta en saus goed is!

4. De beste ravioli maken

Mocht u zich aan een ravioli recept gaan wagen, let dan goed op het deeg. De saus moet namelijk naar de voorgrond treden wanneer u ravioli eet, en u wilt niet op een dik stuk deeg moeten kauwen. Men neemt in Italië ook wel als uitgangspunt dat je door een geschikt stuk deeg de krant moet kunnen lezen (bij wijze van spreken). Zorg dus dat het deeg dun genoeg is wanneer je een ravioli recept probeert.

5. Gebruik verse ingrediënten

Je zal merken dat het gebruik van verse ingrediënten je gerechten alleen maar lekkerder maken. Probeer zoveel mogelijk dingen vers te maken. Je pasta pesto zal bijvoorbeeld een stuk lekkerder zijn wanneer je deze met verse basilicum maakt.