Onvergetelijke escape room Amersfoort

Het doel van een escape room is dat je ontsnapt uit een kamer door puzzels op te lossen. Meestal krijg je daar 60 minuten de tijd voor en je kunt het spel met vrienden, collega’s en familie spelen. Als je de kamer in gaat, gaat de deur op slot en moet je deze door middel van de puzzels open krijgen, zo ook bij deze onvergetelijke escape room Amersfoort. De drie kamers zijn uniek in hun soort en hieronder lees je waarom deze onvergetelijk zijn. 

Wat is een escape room? 

Een traditionele escape room is een interactief spel in een kamer waarbij je met jouw team, een groep mensen, puzzels oplost. Door de puzzels op te lossen krijg je aanwijzingen waardoor je bij een volgende puzzel komt en deze kan oplossen. Binnen een tijd van 60 seconde moet je alle puzzels oplossen om uit de kamer te kunnen ontsnappen. 

Er zijn vele soorten escape rooms, waaronder escape room Amersfoort en escape room Rotterdam waar je kan worden opgesloten in een mortuarium, een ketelhuis, een Russisch laboratorium of een Safe House uit de Rotterdamse onderwereld. Op andere plekken in Nederland kun je ook kiezen voor gevangenissen, onderzeeërs, banken en zelfs een boerderij. 

Veel gestelde vragen over escape room Amersfoort

Een van de meest gestelde vragen is of je écht wordt opgesloten. Ja je wordt in escape room Amersfoort écht opgesloten. Wel wordt er elke minuut gemonitord of alles goed gaat en als je wilt stoppen is er een knop die je maar in hoeft te drukken. Dan gaan alle lampen aan en deuren open. 

De kosten hangen van het aantal personen af en beginnen bij zo’n 18 euro per persoon. De escape rooms zijn geschikt voor minimaal 3 en maximaal 8 personen, met in deze vestiging 3 rooms. 

Zowel voor als na het spelen van het spel kun je in de wachtruimte met bar plaatsnemen. Hier kun je zowel eten als drinken nuttigen. Mocht je met een groep komen en wil je er een dagje uit van maken bij escape room Amersfoort? Dan is er ook de mogelijkheid om een arrangement te boeken. 

Het doel van een escaperoom

Het doel van het spelen van het spel, het puzzelen en de thema’s is om een adrenalinestoot te geven en je dus op te laten zuigen door het de omgeving. De spelen zijn niet per se eng maar hebben wel een thema waarop de hele kamer is afgestemd. Als je dus naar het Russische laboratorium gaat, waan je je ook echt daar en zal je geen weet hebben van de buitenwereld. Hetzelfde geldt voor het mortuarium wat eng gevonden kan worden, maar niet hoeft. Er liggen geen overleden mensen in die echt zijn, maar de sfeer geeft wel een kick.

Live Escape | De gaafste escape rooms van Nederland

Escape room Amersfoort is een onvergetelijke beleving omdat je adrenaline tot hoge niveaus zal stijgen door de prachtige themakamers, de mooie kamers, de lastige puzzels en vooral door het spel te spelen met jouw groep en zowel jezelf te leren kennen, je puzzel kunsten te verbeteren maar ook de groepskracht te versterken.