gellak

8 handige tips voor je nagels

Met gelakte nagels zie je verzorgd uit, of het nou een laagje kleur lak is of een blanke lak. Dat maakt niet minder waar dat er vaak struggles bij komen kijken. Om een aantal van deze stuggles te voorkomen hier een aantal tips voor je nagels!

  • Verzorg je handen en vingers goed

Niet alleen in de winter maar ook in de zomer hebben je handen verzorging nodig. Naast kou in de winter kan de zon je handen ook uitdrogen of verbranden, hou ze gehydrateerd!

  • Las non-nagellak periodes in

ook je nagels hebben af een toe rust nodig. Gun ze rust. Het is niet altijd goed om elke week weer in de weer te zijn met nagellak en nagellakremover. Zo’n periode rust geeft ze ruimte om sterker en gezonder te worden en te ademen.

  • Bewaar nagellak op een koele plek

Misschien heb je het wel al eens meegemaakt, stoperige nagellak die amper is uit te smeren. Bewaar daarom je nagellak op een koele plek, zo blijft het vloeibaar. Let daarom op dat je nagellak niet in de volle zon staat, bewaar het bijvoorbeeld in een ladekast uit de zon.

  • Doop je nagels in ijskoud water

Heb je vaak last van nagellak die niet snel droogt? Vul een bak met ijskoud water, het liefst met ijsblokjes, en hou je handen er ongeveer 5 minuten in. Het helpt het sneller drogen!

  • Gebruik al-tijd een basecoat

Bescherm de rug van je nagel en zorg dat je altijd een basecoat gebruikt. Het beschermd, zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren en laat je nagellak beter zitten. Vooral als je felle of donkere kleuren op hebt.

  • Voorkom afbladderen met behulp van topcoat

Topcoat is de key tot afbladderende nagellak. Investeer wel in een goede topcoat.

  • Koop een nagellak remover zonder aceton

Aceton is slecht voor je nagels en nagelriemen, het droogt ze uit. Kijk daarom goed of je nagellakremover zonder aceton koopt.

  • Kies voor gellak

Ga voor gellak nagels, die blijven tot wel twee weken mooi! En nee, hiervoor is geen bezoek bij de nagelsalon nodig. Met het gellak startpakketkan je het zelf aan de keukentafel doen! In het pakket zit een base coat, een top coat, een kleur gellak en een LED lamp. De LED lamp zorgt ervoor dat de gellak van binnen uit wordt uitgehard zodat deze twee weken mooi blijft. Ook handig voor op je teennagels. Je bespaard er uiteindelijk flink veel geld mee in tegenstelling tot maandelijkse bezoekjes aan de salon.