VOG

Via internet een verklaring regelen

Een vog online aanvragen is wel een heel handige manier om aan een Verklaring Omtrent het Gedrag te komen. Geen afspraak nodig bij de gemeente, lange wachtrijen en ook nog eens een dag vrij die je ervoor moet opofferen. Je gaat naar de website vog-aanvraag.info en je volgt wat je moet doen, vervolgens is het alleen even wachten en voor je het weet heb je bericht of je de verklaring krijgt ja of nee. Eenvoudiger en voordeliger is het niet mogelijk om aan een verklaring te komen.

VOG

Kan een VOG altijd worden gevraagd?

In principe is het mogelijk dat de werkgever vraagt of je een vog online aanvragen wil doen. Er zijn wel een aantal wettelijk vastgelegde beroepen, maar dit betekent niet dat een andere werkgever geen verklaring mag vragen. In principe is iedere werkgever helemaal vrij om een VOG te vragen of niet, voor welke functie dit ook is. Maar over het algemeen gebeurd het alleen bij beroepen en functies waar het echt verplicht is.

Wat als je een delict op je naam hebt?

Ook wanneer je iets hebt gedaan wat in de weg zou kunnen staan is het zinvol een vog online aanvragen te doen. Het hoeft niet direct te betekenen dat je de verklaring niet krijgt. Heeft het misdrijf wat je hebt gepleegd niets te maken met de functie die je gaat uitoefenen? Dan is de kans aanwezig dat je gewoon de verklaring krijgt, alleen bij een zedenmisdrijf ligt dit anders. Dan is de terugkijktermijn ook onbeperkt en niet zoals bij  andere delicten beperkt.