Alles over RVS spotjes

RVS spotjes zijn een goede keuze wanneer je meer sfeer in een kamer wilt aanbrengen of als je een kamer goed wilt verlichten. Het advies is ook om spotjes altijd dicht tegen de muur aan te plaatsen, zodat het licht mooi tegen de muur kan weerkaatsen. Dat zorgt voor het beste effect als je voldoende verlichting wilt hebben. Uiteraard kun je verschillende soorten RVS spotjes aanschaffen en in onze blog vertellen we er meer over.

Met RVS spotjes kun je op je energierekening besparen

Je kunt op je energierekening besparen als je voor RVS spotjes kiest. Dan is het wel belangrijk dat je voor led verlichting kiest. Led verlichting verbruikt namelijk veel minder stroom dan bijvoorbeeld gloei- en halogeenlampen. Zelfs minder dan de energiezuinige spaarlamp. Zeker als je wat vaker het licht aandoet is het slim juist voor led te kiezen. Want door deze lampen te gebruiken kun je ook tientallen euro’s op jaarbasis besparen! Dat is toch mooi meegenomen. Zeker nu stroom ontzettend duur is! 

RVS spotjes voor goede verlichting en meer sfeer

RVS spotjes zijn van duurzaam RVS gemaakt en dus ook bestendig tegen warmte, vocht en kou. Beschadigingen treden nagenoeg niet op en ze zijn ook nog eens eenvoudig te monteren. Met spotjes kun je ook meer sfeer aanbrengen en voor een goede verlichting zorgen. Nu is het zo dat led verlichting behoorlijk fel is, maar als je voor dimbare spotjes kiest kun je het licht dimmen en ermee spelen. Je zet het licht wat sterker als je meer verlichting nodig hebt of juist zachter als je het gezellig wilt maken. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Geen onderhoud nodig

Led verlichting is ook duurzaam, want RVS spotjes met led verlichting kunnen tot wel 50.000 uur branden! Als je dan uitgaat van een gemiddeld gebruik van 4 uur per dag, houdt het in dat je de lamp eens in de 30 jaar moet vervangen. Dat is goud, toch? Het nadeel is dat je wel de complete spot moet vervangen wanneer de lamp defect is. Je kunt de lichtbron namelijk niet vervangen. Tenzij je voor een spot kiest waarbij dat wel kan. Let dan tijdens het vervangen goed op de aansluiting. Voor inbouwspots heb je vaak lichtbronnen met een GU10 aansluiting nodig.

De zaagmaat, inbouwdiepte en IP-certificering

RVS spotjes kun je in alle vormen en maten kopen en bij inbouwspots moet je op een aantal dingen letten. Denk bijvoorbeeld aan de zaagmaat. Het gat dat je moet zagen mag niet te groot of te klein zijn. Anders past het niet en dat is zonde! Ook van het werk. Het is de bedoeling dat de rand van de led inbouwspot op het plafond komt te rusten. Daarnaast moet je ook opletten op de inbouwdiepte. Die geeft aan hoeveel ruimte je nodig hebt om te kunnen plaatsen. Zie je een inbouwdiepte van 65mm staan? Dan heb je dus minimaal 6,5 centimeter aan ruimte nodig om de spot te kunnen plaatsen! Een IP-certificering van 55 of hoger geeft aan dat de spot (spat)waterdicht is en dus ook goed in een badkamer gebruikt kan worden.