Pas op voor oplichters in de rioolbranche

Pas op voor oplichters in de rioolbranche

Tips om oplichters in de rioolbranche te slim af te zijn

Soms heeft u voor een lekkage of verstopping in huis een loodgieter of rioolservice nodig. Maar het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te kennen. En zeker bij spoed weet u niet altijd wie u dan belt. Er is dan haast geboden. Helaas zijn er in de rioolbranche altijd een aantal oplichters actief die misbruik maken van de urgentie en de angst bij mensen. Het is een slinkse manier van geld verdienen. In dit blog geven we enkele tips hoe u kunt oppassen voor oplichters in de rioolbranche.

Ongevraagd aan de deur

Ten eerste, wees op uw hoede voor rioolbedrijven die ongevraagd aan uw deur komen. Oplichters proberen zo hun diensten aan te bieden door onaangekondigd aan te bellen en te beweren dat er een probleem is met uw rioleringssysteem. Betrouwbare bedrijven doen dat nooit op deze manier. U heeft dan waarschijnlijk te maken met oplichters in de rioolbranche.

Aanbevelingen en referenties?

Daarnaast is het raadzaam om online te kijken of het rioolbedrijf dat u belt goede aanbevelingen en referenties heeft. Als u een aanbeveling krijgt van een vriend of familielid, weet u dat het bedrijf betrouwbaar is en goede service biedt.

Gecertificeerd ja of nee?

Controleer ook of het bedrijf gecertificeerd is. Betrouwbare rioolbedrijven hebben vaak licenties en certificeringen die hun kwalificaties en ervaring aantonen.

Onrealistische tarieven

Vraagt een rioolbedrijf onrealistische tarieven voor haar werkzaamheden? Dan is het te mooi om waar te zijn en dat is per definitie verdacht. Oplichters bieden lage prijzen aan om klanten te lokken, maar voegen vaak extra kosten toe voor extra diensten of reparaties. Vraag om een ​​schriftelijke offerte en zorg ervoor dat u weet dat alle kosten en diensten duidelijk zijn gedefinieerd.

Deel geen persoonlijke informatie

Ten slotte, wees voorzichtig met het geven van persoonlijke informatie. Sommige oplichters proberen uw persoonlijke informatie te verzamelen om fraude te plegen. Geef die dus nooit, tenzij u zeker weet dat het bedrijf betrouwbaar is. Bent u een liefhebber van handige tips? Dan kunt u uw hart ophalen in dit blogoverzicht.