natuurlijke gezichtsverzorging 11

Sociale gevolgen van acne

Het is voor iedereen vervelend om wakker te worden met een flinke puist en kan aardig wat effect hebben op hun zelfvertrouwen. Wanneer mensen langere tijd last hebben van acne kan dit ernstige psychologische gevolgen hebben. Helaas is het gebruiken van huidverzorging acne niet altijd voldoende voor het oplossen van dit probleem. Mensen die last hebben van acne worden dan ook regelmatig gepest, terwijl bijna ieder mens wel eens mee te maken krijgt met dit probleem. Dit kan bij sommige mensen, zeker op jonge leeftijd zorgen voor een minderwaardigheids complex en maakt hen vatbaarder voor psychische aandoeningen dan mensen zonder acne.

De directe sociale gevolgen

Wanneer iemand last heeft van acne heeft dat vaak direct effect op hun zelfwaardering. Acne wordt door een grote groep mensen als vies beschouwen terwijl het weinig te maken heeft met iemands hygiëne. Wanneer mensen met acne zich hierdoor onzeker voelen zullen ze oogcontact zoveel mogelijk vermijden en willen ze het liefst niet opgemerkt worden. In een publieke setting verstoppen ze zich vaak onder petten, sjaals, lang haar of een dikke laag make up. Sommige mensen verbergen het ook voor hun directe omgeving en durven bijvoorbeeld niet zonder make up naast hun partner te slapen. Soms vermijden ze sociale interactie zelf compleet en stoppen ze onder andere met sporten. 

Tips bij last van acne

Wanneer je jezelf kunt herkennen in dit soort problemen zijn er een aantal tips om lekkerder in je eigen vel te gaan zitten. Om te beginnen is het slim om de juiste huidverzorging acne te gebruiken en eventueel makeup specifiek gericht op acne gevoelige huid. Op die manier kun je jezelf zekerder voelen zonder het probleem te verergeren. Durf ook om hulp te vragen bij een professional. Acne is een veel voorkomend probleem en niet iets om je voor te schamen. Wanneer je hulp vraagt kan er samen met jou gezocht worden naar een geschikte en werkende oplossing. Vergeet verder niet goed voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden, de enige persoon die jou niet wil zien bij sociale interacties door acne ben jijzelf.