koel slapen

5 tips voor een betere nachtrust

Om je gezond en fit te voelen overdag is het belangrijk ‘s nachts goed uit te rusten. Een goede nachtrust zorgt voor een beter leven. Slaap jij de laatste tijd niet optimaal en vraag je je af hoe je kan zorgen voor een betere nachtrust? Lees in dit blog 5 tips voor een betere nachtrust.

Creëer een rustige omgeving

Neem zo veel mogelijk afstand van electronica en creëer een rustige omgeving. Je kan het beste je telefoon op stil zetten of volledig uitzetten voor je gaat slapen. Het is een goed idee om naar rustige muziek te luisteren voor het slapen gaan en gebruik te maken van kaarsen in plaats van fel licht. Zo kan je ontspannen je bed in gaan.

koel slapen

Doe yoga

Zorg dat je de laatste twee uur voordat je gaat slapen enkel rustige activiteiten onderneemt. Zo is het een goed idee om voor je gaat slapen yoga te doen. Tijdens de yoga kan je de dag van je af laten glijden en tot rust komen. Kies voor een rustige vorm van yoga die je voldoende ontspanning geeft, zoals bijvoorbeeld yin yoga.

Neem een warme douche

Voor het slapen gaan een heerlijk warme douche nemen of een lekker warm bad kan ook zorgen voor een diepere, rustigere slaap. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om lekker schoon je bed in te duiken.

Creëer een goed slaapritme

Iedere dag op dezelfde tijd naar bed gaan en op dezelfde tijd opstaan kan ook goed helpen voor een betere nachtrust. Zo raakt je lichaam er aan gewend om op dezelfde tijd te slapen en zal je steeds rond dezelfde tijd melatonine aanmaken.

Slaap in de juiste temperatuur

Het is ook belangrijk om te slapen in de juiste temperatuur. Zo is het vooral belangrijk dat je niet te warm slaapt omdat koel slapen beter is voor je rust. Koel slapen zorgt ervoor dat je beter in slaap kan vallen en daarnaast beter in slaap kan blijven. Het moet ook weer niet te koud zijn in de ruimte waarin je slaapt, anders is de kans er dat je in de nacht wakker wordt van de kou.