BH grote maten – stevig maar ook mooi modellerend

Voel je je soms fris en fruitig? Dat laatste kan met je boezem te maken hebben. Als je goed naar borsten kijkt, zie je snel de vorm relatie met appels of peren. Vooral als je in de A, B of C cup thuishoort. Vanaf D wordt dat fruit vervangen door de meloen. Tenminste als je een vollere boezem hebt. Bij dit type borsten wordt ondersteuning belangrijk. Een BH grote maten geeft die steun. Dat zie je terug aan de wat bredere schouderbandjes en voel je aan het elastische rugpand van de bh. Een schoolvoorbeeld van zo’n bh is de klassieke beugel bh.

Het oog wil echter ook wat

Een BH grote maten is echt geen korset. Een harnas van textiel waar je moeilijk door gaat ademen. Zo’n bh is er in de eerste plaats voor goede steun. Elke vrouw zal zeggen dat dat waar is, maar dat je zo’n bh ook koopt als deel van je lingerie. Het mag er best ook een beetje sexy uitzien. Het aanbod in luxe lingerie voor grotere cupmaten speelt hier goed op in want er is een ruime keuze aan bh’s die steunen én het oog verleiden.

Wees kieskeurig als je een BH grote maten kiest

Je trekt ‘m in de ochtend aan en in de avond zie je de striae weer. Je rug voelt vermoeid en soms komt er zelfs hoofdpijn op. Het zou zomaar kunnen dat dit de verschijnselen zijn van het dragen van een bh met foute pasvorm. Het is raadzaam om dan na te gaan denken over eentje die beter past. Want een bh met slechte pasvorm werkt ook door in een onnatuurlijke houding. En dan ben je nog verder van huis. Check je oude bh’s eens goed. Beginnen je borsten al richting je oksels te kruipen? Waarschijnlijk een te kleine maat bh aangetrokken. En als je toch aan het checken bent: kijk wat elk model doet als je gaat passen. Zo krijg je met een full cup bh een goede lift met ook de nodige steun. 

Modellerende BH grote maten

Een drie- of zelfs vierdelige cup corrigeert je boezem veelzijdig. Die steunt, bevordert draaggemak en lift ook nog eens. Met als gevolg een gecentreerde boezem en licht omhoog gedrukte borsten. Je borsten krijgen een stuwing naar voren door de onder cup. Het verstevigde zijstuk helpt om je borsten te centreren. Zo ontstaat er een fraaie ronde vorm. Bij de BH grote maten moet je wel even kijken of de cups wel van echt stevig materiaal zijn gemaakt. Dat geldt ook voor het rugpand.

Borstvolume beter verdelen

Constateer je dat jouw boezem naar beneden toe veel ronder is? In dat geval helpt een bh met een wat hoger middenstuk en dan gecombineerd met een cup die voorzien is van een hoge decolleté lijn. Een BH grote maten die goed lift, verdeelt het borstvolume ook beter. Zo krijg je snel de impressie dat je borsten bovenin voller gaan lijken. Ben je al voorzien van een ronde en bollende boezem? Dan zou een spannende balconette iets voor je kunnen zijn; sensualiteit gegarandeerd.