trouwjurk passen

Tips voor het passen van een trouwjurk

Het is zover, je gaat trouwen! Nu mag je op zoek naar jouw droomjurk. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een trouwjurk gaat passen?

De voorbereiding

Het begint al met de voorbereiding. Wat vindt je mooi? En past de jurk binnen jouw budget? Voordat je een afspraak gaat maken met een bruidsmodezaak is het handig om wat plaatjes te verzamelen met jurken die jou aanspreken. Begin daar wel op tijd mee, ongeveer een jaar voor de trouwdag. Op sommige jurken zit een half jaar levertijd en je weet niet of je meteen jouw droomjurk vindt.

trouwjurk passen

Het budget

Voordat je naar een bruidsmodezaak gaat stel je een budget vast. Houd er rekening mee dat je naast de jurk ook nog lingerie, schoenen en accessoires nodig hebt. Dat moet ook binnen het budget passen.

De bruidsjurk

Een trouwjurk kan er bij jou heel anders uitzien dan op het plaatje. Daarom is het goed om verschillende modellen te proberen. Het kan zijn dat de jurk die jij mooi vindt, niet goed bij jouw figuur of bij je huidskleur past. En heb je dé jurk gevonden? Maar vind je de stof niet mooi? Dan is het mogelijk om de trouwjurk op maat te laten maken. Neem in ieder geval rustig de tijd om een keuze te maken en laat je adviseren!

Een comfortabele trouwjurk

In de meeste gevallen is het zo dat je de trouwjurk de hele dag aan hebt. Dan is het wel zo fijn dat de jurk lekker zit en dat je er gemakkelijk in kunt bewegen. Een jurk van dikke stof is stug en zwaar, waardoor het vermoeiend kan zijn om er een hele dag in te lopen. Heeft de jurk een strak model? Let er dan op dat het niet te strak zit, zodat je er geen last van hebt als je wilt eten.

Het passen van de trouwjurk

Omdat een standaard jurk meestal niet meteen goed zit worden er nog een paar vervolgafspraken gepland. Tijdens die afspraken mag je de trouwjurk passen en kan er nog wat worden vermaakt.