5 tips voor als je een mooi maatpak wilt kopen

Ben jij van plan om binnenkort een paar mooi maatpakken te kopen? Of je nu gaat solliciteren, een bruiloft hebt of gewoon graag netjes gekleed gaat, een goed pak kan echt het verschil maken. Maar waar begin je als je een pak gaat kopen en waar dien je op letten? In deze blog geef ik je vijf handige tips voor als je een mooi pak wilt kopen.

Ga voor een pasvorm die bij jou past

Een goed pak begint bij de juiste pasvorm. Een pak moet niet te strak en ook niet te los zitten, maar juist mooi aansluiten op jouw lichaam. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar de schouderbreedte en de lengte van de mouwen. Een te lange of te korte mouw kan het hele pak verpesten. De lengte van de broek is ook belangrijk. Een goede richtlijn is dat de broek net op de schoenen valt wanneer je staat.

Kies de juiste stof

De stof van het pak bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Een wollen pak is altijd een goede keuze, maar wist je dat er ook andere opties zijn? Zo kan een linnen pak perfect zijn voor de zomer en is een fluwelen pak helemaal in stijl voor een winterbruiloft. Het is belangrijk dat je kiest voor een stof die bij de gelegenheid past én waar jij je prettig in voelt.

Let op de details

Een goed pak wordt gekenmerkt door de details. Denk hierbij aan de knopen, zakken en voering. Ga bijvoorbeeld voor knopen die dezelfde kleur hebben als het pak en kies voor functionele zakken. De voering zorgt ervoor dat het pak mooi valt en kan zelfs bijdragen aan de uitstraling. Een subtiele print kan net dat beetje extra geven.

Creëer je eigen stijl

Een pak hoeft niet saai te zijn. Creëer je eigen stijl door te spelen met accessoires zoals een das, manchetknopen of een pochet. Durf ook eens te kiezen voor een opvallend patroon of een andere kleur dan zwart of grijs. Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in wat je draagt en dat het bij jou past.

Laat het op maat maken

Het op maat maken van een pak kost vaak meer dan een standaard pak, maar het resultaat is wel vele malen beter. Een op maat gemaakt pak zit als gegoten en kan perfect aangepast worden aan jouw lichaamsvormen. Het is een investering, maar wel één waar je lang plezier van zult hebben.

Conclusie

Een goed pak kan echt het verschil maken en met deze vijf tips ben jij gegarandeerd van een geslaagde aankoop. Let op de pasvorm, kies de juiste stof, let op de details, creëer je eigen stijl en laat het op maat maken. Vergeet ook niet om te kiezen voor een goed paar schoenen en een bijpassende das. Zo zie jij er in no-time uit om door een ringetje te halen.

Bron: https://www.pakkend.nl/nl/