Wat is het geregistreerd partnerschap?

Voor sommige mensen komt het geregistreerd partnerschap het beste uit. Zij kiezen hier liever voor dan om in het huwelijksbootje te stappen. Een huwelijk en het geregistreerd partnerschap lijken redelijk veel op elkaar. Echter bestaat er toch een verschil tussen trouwen en het geregistreerd partnerschap. Ook is het geregistreerd partnerschap anders dan een samenlevingscontract. Deze twee vormen van partnerschap lijken zelfs minder veel op elkaar dan trouwen en het geregistreerd partnerschap. Trouwen en geregistreerd partnerschap lijken namelijk best wel heel erg veel op elkaar. Er is in ieder geval één heel erg groot verschil: bij het geregistreerd partnerschap hoeven partners elkaar het jawoord niet te geven. 

Wanneer wordt er voor het geregistreerd partnerschap gekozen?

Om te weten wat het geregistreerd partnerschap is, is het belangrijk om te weten wanneer deze vorm van partnerschap gekozen wordt. Een simpele manier om het geregistreerd partnerschap te onderscheiden met een huwelijk, is door het feit dat mensen die voor het geregistreerd partnerschap kiezen dit vaak doen omdat zij hun relatie formeel willen maken zonder te trouwen. Dit kan gedaan worden om persoonlijke redenen, of omdat zij simpelweg niet willen trouwen. 

Rechten en plichten

Ook in het geregistreerd partnerschap heb je meerdere rechten en plichten. Wanneer je moeite hebt met het begrijpen van deze rechten en plichten kun je bijvoorbeeld een afspraak maken bij een scheidingsadvocaat https://www.descheidingsadvocaat.com/. De rechten en plichten in het geregistreerd partnerschap lijken eigenlijk vrijwel hetzelfde als bij een huwelijk tussen partners. Er zit wel een redelijk groot verschil in bijvoorbeeld de verkoop van een huis, of in hoe het pensioen werkt. Door vooraf goed na te denken over de vorm van partnerschap die je wilt kiezen, kun je latere onnodige problemen voorkomen. Door je voor te bereiden door middel van hulp, weet je zeker dat je de goede keuze zult maken. Het is in ieder geval zeker niet nodig om te trouwen als je formeel samen wilt zijn!