voetcomfort.nl

Hoe zorg je voor je voeten als je diabetes hebt?

Als je diabetes hebt, weet je vast dat het erg belangrijk is om jouw voeten goed te verzorgen. Diabetes kan problemen met jouw voeten veroorzaken, waaronder neuropathie, wat een verlies van gevoel in uw voeten is. Dit kan leiden tot zweren en infecties. Ook is de huid extra kwetsbaar en de voeten vormen een aandachtspunt omdat de bloeddoorstroming hier vaak verminderd is. Daarnaast duurt het een stuk langer wanneer het helen wondjes of kloven bij personen met diabetes een stuk langer. Daarom is het zo belangrijk om uw voeten goed te verzorgen en regelmatig naar een specialist te gaan. Ontdek in deze blog wat je het beste kan doen!

Tips voor het verminderen van klachten en voorkomen van problemen

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw voeten te verzorgen als u diabetes heeft. Ten eerste is het raadzaam om altijd schoenen of sokken dragen. Dit helpt je voeten te beschermen tegen snij- en schaafwonden. Loop ook niet op blote voeten, zelfs niet binnenshuis. Dit beschermt de huid van jouw voet tegen mogelijke wondjes en mogelijke bloedingen. 

Levensstijl interventies

Ten tweede is roken echt sterk af te raden. Roken vernauwt de bloedvaten en vermindert de doorbloeding van de voeten. Dit kan leiden tot problemen met genezing en een verhoogd risico op infectie. Dit is voor diabetespatiënten een serieus probleem; kijk hier dus mee uit!

Ten derde is het belangrijk om jouw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Een hoge bloedsuikerspiegel kan de zenuwen beschadigen en tot neuropathie leiden. Het kan het ook moeilijker maken voor wonden om te genezen. Door jouw bloedsuikerspiegel onder controle te houden, vermindert u het risico op problemen met uw voeten. Hierbij is het belangrijk om regelmatig de bloedsuiker te testen,medische experts op het gebied van diabetes in te schakelen en een gezonde levensstijl te hanteren.

Naast deze gezonde levensstijl op het gebied van voeding, draagt regelmatig bewegen ook bij aan het gezond blijven als persoon met diabetes. Lichaamsbeweging helpt de bloedsomloop te verbeteren en kan neuropathie helpen voorkomen. Zo is wandelen een geweldige oefening voor mensen met diabetes, omdat het weinig belastend is maar wel goed is voor jouw gezondheid. 

Bezoek een voet expert

Ook regelmatig een podotherapeut en medisch pedicure bezoeken is niet onbelangrijk. Een pedicure kan jou helpen met het behouden en verkrijgen van goed voetverzorging. Zo biedt Voetcomfort.nl al jarenlang de juiste behandelingen voor mensen met diabetes. Door hun grondige kennis, de specialistische apparatuur en ervaring weten zij precies wat werkt en belangrijk is bij jou. Door hun goede behandelingen en tips weet je zeker dat jij jouw voeten niet te kort doet. 

Het verzorgen van uw voeten is erg belangrijk als je diabetes hebt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om voor uw voeten te zorgen, zoals schoenen of sokken dragen, roken vermijden, jouw bloedsuikerspiegel onder controle houden, een gezonde levensstijl en het bezoeken van een expert op het gebied van voetverzorging. Als je deze dingen doet, verminder je het risico op problemen met jouw voeten die verband houden met diabetes.