Nummerplaatjes kiezen: zeven opties uitgelicht

Nummerplaatjes en naambordjes kun je helemaal naar eigen wens laten samenstellen. Jij bepaalt de vorm, het materiaal en eventueel het lettertype. Twijfel je nog over het materiaal? Lees dan even verder. Hieronder worden zeven opties doorgenomen.

Roestvrij staal

Een nummerplaatje van RVS wil zeggen een nummerplaatje van roestvrij (ook wel roestvast) staal. Een nummerplaatje in dit materiaal is ontzettend sterk en kan dus wel tegen een stootje. Daarbij wordt dit materiaal veel gekozen voor huisnummerbordjes of bordjes bij bedrijfspanden omdat het goed matcht met overige RVS buitenproducten zoals verlichting.

Acrylaat

Niet zo sterk als RVS maar wel minstens zo populair is een nummerplaatje van kunststof. Vaak zijn dit bordjes van acrylaat. Dit materiaal is weerbestendig en gaat niet roesten. Dat maakt het geschikt om buiten te bevestigen. Maar ook binnenshuis zie je nummerplaatjes van dit materiaal terug. Bijvoorbeeld in zorgcentra, flats en kantoorpanden. Doordat acrylaat vrij voordelig is, is dit materiaal een fijne optie voor wanneer je grote aantallen nummerplaatjes nodig hebt.

Messing

Minder voordelig maar wel erg mooi zijn de nummerplaatjes van messing. Vanwege de chique uitstraling zie je deze nummerplaatjes veel op woningen en bedrijfspanden terugkeren. Qua kleur lijkt het op goud. Een naam- of nummerplaatje van messing roest niet maar kan buitenshuis op termijn wel iets gaan verkleuren.

Aluminium

Woon je op een eiland of ergens op het vasteland aan de kust? Dan zul je misschien blij worden met een nummerplaatje van aluminium naast de deur. De zilte zeelucht tast dit materiaal namelijk niet aan. Aluminium roest niet en is relatief licht van gewicht. Nummer- of naamplaatjes van aluminium kunnen verder in kleur bedrukt worden. Dit is een handige optie voor wanneer je bijvoorbeeld je bedrijfslogo op het bordje wilt hebben.

Betonlook

Tegenwoordig ook heel populair zijn de naambordjes in betonlook. Deze bordjes hebben een robuuste, moderne uitstraling. De bordjes lijken van beton maar worden van kunststof gemaakt. Hierdoor zijn ze licht maar sterk en opgewassen tegen de elementen.

Hout

Kies je voor een mooi nummerbordje van hout, dan valt er nog best heel wat te kiezen. Zo kun je gaan voor stoer steigerhout, rustiek ogende Douglas hout of bijvoorbeeld een scheepsplank. Houten bordjes zijn altijd 100% uniek omdat het natuurproducten zijn. Pas wel op dat je met het periodiek schoonmaken van deze bordjes het materiaal niet beschadigd door een te harde borstel te gebruiken.

Leisteen

Nog zo’n materiaal dat erg in trek is voor nummer- en naamplaatjes is leisteen. Net als hout zijn de bordjes van leisteen natuurproducten en daardoor altijd uniek van uitstraling. Deze antracietkleurige bordjes met lichte letters hebben een exclusieve look en zijn slijtvast. Wel kan de gegraveerde tekst op dit type bordje moeilijker leesbaar zijn bij nat weer.