Het voetbal seizoen gaat weer beginnen!

 

Nederland, het land met 16 miljoen bondscoaches ligt voor even op zijn gat. De dames hebben zojuist de zilveren plak op het WK voor Dames binnen gehaald en de voorbereiding voor de eredivisie mannen is in volle gang. Nog een maandje en dan gaan ook de amateur teams weer beginnen met trainen. De zomerstop is al een tijdje bezig en je lichaam is uitgerust van het vorige seizoen. Tijd om weer fit te worden! Juist nu wil je vast die basis conditie omhoog krikken zodat je tijdens de eerste training jezelf gelijk in de basis kan spelen.  

Voetbal volhouden 

Voetbal vol houden is misschien even belangrijk als de juiste keuzes maken met of zonder bal. Wanneer jij 90 minuten lang kan knallen ben je op menig amateur niveau al snel een aardige speler en in ieder geval een tegenstander die je liever niet tegen komt. Niks zo vervelend als die tegenstander die 90 minuten lang tegen je aan staat te duwen en elke loopactie met je mee loopt. De tip die ik je wil mee geven is om minstens een maand voor de eerste training voor je zelf te beginnen met cardio oefeningen. Je begint de eerste 3 weken met conditie opbouwen. Het doel is om na drie weken 10 km vol te houden. We hebben het dan nog niet over tempo. De 4de week begin je met sprint oefeningen op een gras veld. Misschien een loopladder erbij voor de snelle pasjes? De week voor je eerste training ga je voor een 10km op tempo.  

Het is tijd! 

Dus let op die horloges heren, het is tijd voor actie! Juist de periode voor de voorbereiding is de tijd dat je fit wilt zijn voor het nieuwe seizoen. Wanneer de eerste training dan op het programma staat en je concurrentie met een vakantie buikje op het voetbal veld staat wil jij de 10 km al in drie kwartier kunnen lopen.