Grinders, veel verschillende types

Grinders, veel verschillende types maar welke moet je nu kiezen? De meeste mensen die regelmatig wiet roken die gebruiken niet meer hun vingers om de wiet te vermalen, maar een grinder. Er zijn alleen heel veel verschillende op de markt, dus welke kies je?

Grinders, welke keuzes moet je maken? 

Omdat er zoveel soorten en maten zijn kun je kiezen op basis van je budget, het materiaal, het aantal compartimenten en het ontwerp van de grinders. 

Welk budget heb je? 

De eerste stap om een goede keuze te maken voor je nieuwe grinder is het budget. Je hebt een range van 5 euro tot 60 euro om er eentje aan te schaffen. Afhankelijk van jouw gebruik kun je kiezen voor een duurdere en een vaak meer kwalitatieve uitvoering. 

Kies jouw materiaal

De volgende stap is om te kijken welk materiaal geschikt is. De houten versies worden gezien als onhygiënisch omdat deze niet goed schoon te maken zijn. Het aluminium en zinken zijn minder duurzaam en gaan sneller stuk als deze ene keer vallen, maar voor iemand die weinig gebruikt kan dit meer van voldoende zijn. De metalen versies zijn het meest hygiënische en wordt ook aangeraden voor medicinaal gebruikt. Tegenwoordige zijn er zelfs elektrische grinders die vergelijkbaar zijn met een elektrische koffiemolen. Als je voor een goedkoper budget gaat en niet zo vaak wiet gebruikt, kun je het beste voor een plastic variant kiezen. Ben je iemand die veel gebruikt, kies dan voor een betere kwaliteit en dan is metaal een goede keuze. 

Aantal compartimenten

De derde stap is kijken hoeveel kamers jij nodig hebt in jouw grinder. Heb je genoeg aan één compartiment voor alleen het vermalen van de wiet of wil je twee compartimenten zodat de grote en kleine delen gefilterd worden? Je kunt ook drie compartimenten kiezen waardoor het kief apart gefilterd wordt in jouw grinder. 

Ontwerpen van grinders

Je kunt het onderwerp van de grinder opsplitsen in het praktische ontwerp en zijn uiterlijk. Praktische zaken zoals het magnetische deel, handgreep, kaart grinders, stash box en overige functies. Het magneetdeel voorkomt bijvoorbeeld dat je grinder open gaat terwijl je aan het draaien bent, maar of jij dit nodig hebt is natuurlijk aan jezelf. Er zijn ook kaart grinders die zo groot zijn als een creditcard en in jouw portemonnee passen. Enkele uitvoeringen hebben zelfs een vacuüm verzegelbare stash box aan de zijkant waardoor je alles bij de hand hebt. 

Budget versies worden vaak gemaakt op basis van het uiterlijk en zijn ontwerpen. Denk hierbij een gekke kleurtjes, mooie printjes en logo’s. Als je kiest voor bijvoorbeeld een metalen versie met meer duurzaamheid, dan is het uiterlijk vaak saaier en met minder kleuren.

Grinders zijn er in veel verschillende types en het is lastig een advies te geven over welke grinder voor jou de beste keuze is. Alle soorten, maten en vormen samen moeten voor jou een ideale keuze maken en die is vooral afhankelijk van de hoeveelheid wiet die jij per dag/week verbruikt in combinatie met jouw budget. Advies nodig? Vraag het aan de specialisten van Apollyon