Een druif op stam in een pot, ga voor exotisch!

Is het altijd al je droom geweest om een tropische tuin aan te leggen? Gewoon doen! Er bestaan voldoende planten en bomen die het ook in onze streken uitstekend doen. Zo is bijvoorbeeld een druif op stam in een pot ideaal. Je plaatst hem in je tuin, op je terras of zelfs op je kleine balkon. Eventueel combineer je hem met andere tropische planten en je droom wordt werkelijkheid. En als verrassing krijg je ook nog eens lekkere vruchten op je plant. Wat wil je nog meer?

Kies voor lekkere vruchten, kies voor druiven

Druiven zitten vol mineralen en vitamines. Ze bevatten natuurlijke suikers en geven energie. Ze zijn heel lekker in vruchtensalades en op taart. Met een eigen druif op stam in pot kweek je je eigen vruchten. Heb je geen tuin? Geen nood! Met een druif op stam in een pot kun je op een klein plekje perfect je eigen druiven telen. Denk bijvoorbeeld ook aan citrusboompjes in een pot: mandarijnen, sinaasappels, citroenen en limoenen. En ga eens op zoek naar een citroenkaviaar of een Buddha-handje. Daar kun je pas mee uitpakken op feestjes. Je verwerkt je vruchten in cocktails en desserten.

Creëer je exotische tuin

Een druif op stam in pot is ideaal om je tuin in te delen en om te vormen tot een exotische plek. Combineer hem met olijfboompjes, palmplanten en exotische bloemen met felle kleuren. Agaves, cipressen en yuccas maken het plaatje helemaal af. Ga bij elke plant goed na hoe je hem moet verzorgen en hoeveel water en voedsel hij moet krijgen. Bekijk goed of je plant mag blijven buiten staan in de winter. Een druif op stam in een pot is meestal geen probleem in de winter. Eventueel dek je hem af vanaf een bepaald aantal graden onder nul. Druiven worden heel oud. En daardoor kun je ook heel lang van je druivenplant genieten. Het is een echte aanrader voor wie van exotische planten houdt!