ravioli recept

De 3 voordelen van Quercetin

Quercetin is een stof die het menselijk lichaam nodig heeft en je hebt vast en zeker weleens iets gehoord of gelezen over de 100% natuurlijk antioxidant. Het lichaam heeft de stof nodig om goed te kunnen functioneren. En dat je jezelf ook gezond en fit voelt. Dat is niet de enige functie van quercetine, want de stof zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld rode vruchten hun mooie rode kleur aan de antioxidant te danken hebben. Dat heeft natuurlijk verder geef effect op je gezondheid, maar het is wel een leuk feit om mee te nemen. In onze blog zoomen we dieper in op de voordelen van quercetin en hoe je ervoor zorgt dat je er voldoende van binnenkrijgt.

Op een natuurlijke manier quercetin tot je nemen

Je krijgt de 100% natuurlijke antioxidant op een natuurlijke manier binnen wanneer je gezond en gevarieerd eet. Dat staat buiten kijf. Wanneer je moeite hebt met gezond en gevarieerd eten kan er een tekort ontstaan. En dat merk je ook aan de lichamelijke klachten die je ontwikkeld of aan het feit dat je snel moe bent of jezelf niet fit voelt. Alleen een arts kan met behulp van een bloedonderzoek vaststellen of er sprake is van een tekort. In het geval van een tekort zou de oplossing een voedingssupplement met quercetin kunnen zijn. Maar door de volgende producten te eten en te drinken kun je dit probleem voor zijn;

  • Boekweit
  • Broccoli
  • Cranberries
  • Kappertjes
  • Koolsoorten, zoals bloemkool en boerenkool
  • Kiwi
  • Knoflook
  • Koriander
  • Rode en paarse vruchten, zoals aardbeien
  • Waterkers

Versterkt het immuunsysteem

Het immuunsysteem is belangrijk en moet dus ook goed onderhouden worden. Hoe doe je dat? Door in ieder geval gezond en gevarieerd te eten en te drinken en nog beter, om een gezonde levensstijl toe te passen. Een goed werkend en sterk immuunsysteem zorgt er namelijk voor dat je minder vatbaar bent voor ziektes. Die bijvoorbeeld door kwaadaardige cellen, schadelijke stoffen, bacteriën en virussen worden veroorzaakt. Des te belangrijker is dus dat het niveau van quercetin in je lichaam op orde is. Let er wel op dat je nooit teveel van de stof binnenkrijgt, want dan juist voor een averechts effect zorgen. Vooral bij het gebruik van voedingssupplementen is het dus belangrijk dat je de aangegeven dosering aanhoudt.

Quercetin zorgt voor een beter afweersysteem

Het afweersysteem is net zo belangrijk als het immuunsysteem, want het afweersysteem zorgt ervoor dat virussen, bacteriën en schadelijke stoffen überhaupt geen kans krijgen om je ziek te maken. Het is als het ware je eerstelijns verdediging. Ben je vaker verkouden, niet lekker of voel je jezelf niet fit? Dan is het zeker slim om eens bij de huisarts te laten controleren of je wellicht last hebt van een tekort aan vitamines, mineralen en antioxidanten.

Goede bloedcirculatie

Het vasculaire systeem is ontzettend belangrijk en dan hebben we het specifiek over de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie zorgt voor een gezond lichaam en dat je de kans op hart- en vaatziektes verkleint. Quercetin speelt hier eveneens een belangrijke rol in. Of liever gezegd, een juiste hoeveel aan de 100% natuurlijke antioxidant. Overigens is quercetine niet het enige dat je hiervoor nodig hebt, want ook andere belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten spelen een belangrijke rol in hoe gezond je lichaam is en hoe fit je jezelf voelt. Het is dus belangrijk om voedingsstoffen en supplementen tot je te nemen die meerdere vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten.