Belangrijke spullen voor vissers

Het maakt niets uit op welk niveau je je bevindt, om te vissen heb je bepaalde spullen die echt nodig zijn en spullen die de bezigheid alleen maar makkelijker en comfortabeler maken. Voordat je gaat vissen is het altijd handig om goed na te denken over wat je nodig hebt. Bepaalde factoren, zoals het weer, locatie, tijd en hoe lang je ergens gaat vissen zullen je keuze waarschijnlijk beïnvloeden. Hieronder staan een aantal belangrijke basisbenodigdheden, van het broodnodige tot spullen die altijd handig zijn om te hebben, zoals bijvoorbeeld een vissershoed heren of dames.

Onmisbare spullen

De spullen zijn broodnodig en zullen nooit door wat voor visser op welk niveau mogen of worden vergeten. Dit zijn namelijk de spullen die je ook echt daadwerkelijk nodig hebt om de vissen. Vergeet al het andere. Je vishengel, dobber en haak zijn het allerbelangrijkste.

Vishengels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Aan het einde van de hengel is een draad bevestigd. Er zijn twee belangrijke typen vishengels: een vaste hengel en een werphengel. Het verschil zit hem in de werpmolen. Gebruik een werphengel als je vaak op grotere wateren vissen gaat vangen. Vaste hengels worden doorgaans gebruikt langs sloten en vijvertjes.

Net zoals hengels zijn dobbers ook in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Desondanks hebben ze allemaal één functie, namelijk de visser laten weten of hij wel of niet beet heeft. Kleine dobbers met een licht gewicht zijn bedoeld voor kleine vissen, want die krijgen grotere en zwaardere dobbers niet onder water getrokken. Deze zijn dan ook doorgaans bedoeld voor grotere vissen, zoals karpers.

De haak haalt uiteindelijk de vis binnen. Aas wordt geplaatst op de haak om vissen te lokken. Vishaken zijn er ook in allerlei verschillende soorten maten, maar doorgaans hangt de maat af aan de maat vissen die je wilt vangen.

Altijd handig

Er zijn ook veel spullen beschikbaar die het vissen makkelijker of nog leuker maken. Zo heb je lichtgewicht visstoeltjes met koeltas, opblaasbare bootjes om op het water te vissen in plaats van aan de kant, vissershoed heren en voor dames die tegen het weer of tegen muggen beschermen.