Schade claimen na een heftig ongeluk

Het overkomt je, je wordt aangereden op je fiets en valt over de motorkap van de auto in kwestie. Het blijft niet bij een aantal schaafwonden, maar je loopt een whiplash op. Een whiplash ontstaat door een onverwachte en heel snelle beweging waarbij je hoofd eerst hard naar achteren en daarna heel hard naar voren slingert. Deze beweging zorgt ervoor dat je nek te ver uitrekt. Hierdoor kunnen er bepaalde delen van je nek, hoofd of schouders beschadigd raken. Door een whiplash bestaat de mogelijkheid dat je daarna voor een langere tijd niet meer kan werken, studeren, schoonmaken of andere dingen kan doen. Hierdoor kan je veel geld en tijd verliezen. Doordat je zoveel schade hebt opgelopen na een whiplash, mag je een schadevergoeding aanvragen. De persoon die jou van je fiets heeft gereden, is namelijk aansprakelijk.

Aanrijding en de gevolgen ervan

Een verhaal heeft altijd twee kanten, maar vaak kan een ongeluk bewezen worden. Dit hoeft niet wanneer een fietser of voetganger aangereden wordt. De wet bepaalt namelijk dat de bestuurder van het motorrijtuig aansprakelijk is, tenzij hij overmacht kan bewijzen. Schuld een aansprakelijk zijn, zijn twee verschillende dingen. Je hoeft niet schuldig te zijn wanneer je een fietser aanrijdt, die door rood rijdt, maar je bent wel aansprakelijk, omdat de fietser meer risico loopt op zwaarder letsel vanwege de massa van het motorrijtuig. Een letselschade advocaat kan je hier alle informatie over geven en weet vaak veel meer over claims en schadevergoedingen die je kan opeisen bij de aansprakelijke dan jijzelf. Soms ben je helemaal niet bewust dat je een schadevergoeding mag aanvragen. Letselschade advocaat Rotterdam helpt jou hierbij.

Advocaat inhuren

Een letselschade advocaat kost helemaal niet veel geld. Het team in Rotterdam werkt zelf geheel kosteloos voor jou, omdat jouw letselschade en de kosten voor de rechtsbijstand namelijk verhaald worden bij de aansprakelijke partij. Zo maak jij dus geen kosten en kan er wel verhaal worden gehaald. Pas alleen wel op met zogenoemde ‘cowboys’ die actief zijn. Zij zijn niet aangesloten bij de LSA en beweren jou te kunnen helpen bij letselschade. Zij hebben echter niet de kennis en kunde als letselschade advocaat in Rotterdam.

Om een schadevergoeding aan te kunnen vragen is dit wat je moet doen: je neemt contact op met de letselschade advocaat, vervolgens wordt er een aansprakelijkstelling opgesteld, dit wordt uiteraard voor jou gedaan. Daarna wordt de letselschade berekend en vindt er een onderhandeling plaats met de letselschade verzekeraar en de aansprakelijke partij. Verzekeraars worden hierbij vertegenwoordigd door een letselschade jurist. Neem zelf ook een letselschade specialist in de arm, want die weet immers heel goed waar jij recht op hebt.