Hoe werkt een tattoo weglaseren?

Een tattoo weglaseren kan voor sommige mensen een optie zijn als je een tattoo hebt die je niet meer mooi vindt. Het is natuurlijk niet prettig om iets op je lichaam te hebben staan dat je niet mooi vindt. Als je zoiets op je lichaam hebt staan, kan dit namelijk niet prettig zijn. Een tattoo weglaseren kan daarom voor sommige mensen hier een optie voor zijn.

Wat doe je als je je tattoo niet mooi vindt?

Als je je tattoo niet mooi vindt, zijn er verschillende oplossingen waar je voor kunt gaan. Voor iemand die niet zit te wachten op pijn om de tattoo weg te krijgen, is het lastig om wat te doen. In dat geval is het namelijk de beste optie om te gaan voor een tattoo over de tattoo die je niet mooi vindt. Hierdoor kun je namelijk van de tattoo af komen. Een tattoo weglaseren kan ook een optie zijn. Dit komt omdat het hierdoor mogelijk is om van het grootste gedeelte van de tattoo af te komen. Wel is het belangrijk om te weten dat dit niet altijd volledig werkt. 

Hoe werkt een tattoo weglaseren?

Een tattoo weglaseren is iets wat op meerdere manieren gedaan kan worden. Hier zijn namelijk twee technieken voor. Je kunt kiezen voor de nanosecondelaser en de picolaser. Het verschil tussen deze twee is niet heel groot, maar voor de behandeling heeft dit wel een groot effect. Bij beide lasers wordt er gebruik gemaakt van een sterke vorm van licht die de kleur uit de huid weg laat trekken. Het verschil tussen de nanosecondelaser en de picolaser is dat de picolaser 100 keer minder lang lasert op de huid. Hierdoor is dit minder pijnlijk en veiliger. 

Doet het veel pijn om een tattoo weg te laseren?

Een tattoo weglaseren is niet iets wat gedaan kan worden zonder pijn. Dit is namelijk iets wat veel pijn kan doen. Voor de ene manier van laseren is er minder pijn, maar dit maakt niet heel veel verschil. Het doet altijd veel meer pijn om een tattoo weg te laseren dan deze te laten zetten. Bij de picolaser heb je minder last van de pijn. Dit komt omdat deze minder pijn doet dan de nanosecondelaser. In sommige gevallen is het ook mogelijk om te kiezen voor een plaatselijke verdoving tegen de pijn. 

De juiste keuze maken

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voordat je een tattoo laat zetten. Het is een pijnlijke en lange procedure om een tattoo weg te laseren. Daarom kan het handig zijn om van tevoren goed te overwegen welke tattoo je neemt. Hierdoor heb je niet te maken met een tattoo weglaseren. Een tattoo weglaseren is niet iets wat in één sessie gedaan kan worden. Meestal zijn hier meerdere sessies voor nodig die erg pijnlijk zijn. Verder is het ook niet zeker dat de tattoo helemaal weg gaat. Vooral als het gaat om een grote tattoo, blijft dit vaak nog erg zichtbaar na de behandeling.