Asian Food Lovers

Deze ingrediënten moet je altijd in je keukenkast hebben voor Aziatische gerechten

Wat hebben Aziatische keukens gemeen? Rijke smaken, gevarieerde texturen en het gebruik van verschillende, verse ingrediënten. Als je gerechten uit deze keukens zelf thuis wilt maken, zul je je ook moeten aanhouden aan deze ‘heilige eenheid’. Doorgewinterde koks en keukenprinsessen zullen dit waarschijnlijk wel weten, maar voor de starters onder ons: wees niet bang. Er zijn een paar essentiële ingrediënten die je altijd in huis moet hebben om gemakkelijk Aziatische gerechten te kunnen bereiden (en ook zo authentiek mogelijk). Deze ingrediënten vormen de basis van veel recepten en kunnen je ook helpen om een breed scala aan gerechten te creëren:” van eenvoudige roerbakgerechten tot aan complexe curry gerechten. Meer weten? Lees even verder!

De ruggengraat van smaak

In vele Aziatische keukens zijn sauzen en specerijen extreem belangrijk, aangezien zij de gerechten diepte en karakter geven. Sojasaus is bijvoorbeeld een veelgebruikt ingrediënt: niet alleen voegt het een beetje zoetigheid toe aan het eten, maar ook een umami smaak. Daarnaast is vissaus ook een onmisbare ingrediënt in Zuidoost-Aziatische keukens, bekend om zijn krachtige en hartige smaak die je gelijk proeft in warme en koude gerechten. Hoisinsaus is ook een bekend sausje dat gebruikt wordt in veel marinades en als dipsaus. Dit ingrediënt geeft een zoet en pittig element aan je eten, een heerlijke combinatie van vlees. Investeer dus in deze ingrediënten! Je koopt ze gemakkelijk in een Aziatische supermarkt of online winkels zoals Asian Food Lovers.

Asian Food Lovers

Vergeet nooit de basis 

Naast sauzen en specerijen zijn er ook een aantal basisproducten die je altijd in je voorraadkast moet hebben. Rijst is echt onmisbaar, of het nu gaat om jasmijnrijst, basmatirijst of kleefrijst. Noedels zijn daarnaast ook belangrijk: denk bijvoorbeeld aan boekweitnoedels, rijstnoedels of eiernoedels. Rijst en noedels vormen de basis voor zowat elk Aziatisch gerecht, dus zorg ervoor dat je genoeg van deze in huis hebt. Daarnaast vormen sesamolie, misopasta en gochujang ook een van de basisingrediënten voor Aziatische ingrediënten. Hoewel deze ook kunnen vallen onder sauzen en specerijen, zijn dit echt verfijnde smaakmakers en vormen ze de grond van de smaakexplosie van elk gerecht.