Milieuvriendelijker met wasbare luiers

Wasbare luiers zorgen niet alleen voor minder geldverspilling, maar ze zorgen ook voor een beter milieu. Je hoeft niet meer zoveel verschillende luier pakketten te kopen en niet meer zoveel vuilniszakken te vernieuwen en weg te gooien. Reken er maar op dat je vooral in de eerste periode van je baby, veel luier afval gaat krijgen. Daarnaast geef je de luier een tweede leven, doormiddel de luier te gebruiken, te wassen en weer her te gebruiken. Ook zijn ze in veel verschillenden kleuren en maten te verkrijgen, wat het dragen van een wasbare luier niet zo saai maakt als een wegwerpbare luier.

Afvalbesparing

Vooral tijdens de eerste fase van je kindje, worden de afvalbakken gevuld met vieze luiers. Door luiers te gebruiken die wasbaar zijn, bespaar je al dat afval, wat een stuk beter voor het milieu is. In Nederland gooien we gemiddeld per jaar 14,000 vuilniswagens vol met allemaal luiers weg. Door een wasbare luier te gebruiken voor je kindje heb je niet alleen zelf minder volle vuilniszakken, maar draag je ook een steentje bij aan de opwarming van de aarde, door milieuvriendelijker te werk te gaan. Verder hoef je de wasbare luier niet voor maar één kind te gebruiken, maar kan het door meerdere kinderen uit het gezin gebruikt worden. Meedoen met afvalbesparing geeft toch een goed gevoel?

Duurzamer dan wegwerp luiers

Wasbare luiers of wasbare zwemluiers zorgen niet alleen voor minder afval in de vuilnisbakken, maar zijn ook een stuk duurzamer dan wegwerp luiers. Voor wegwerp luiers is papier, kunststof, absorberende korrels en plastic nodig om dit te kunnen produceren. En om deze stoffen te maken die nodig zijn voor het produceren van een wegwerp luier, moeten verschillende grondstoffen gebruikt worden, zoals katoen, hout en zelfs aardolie. Dat is zeker niet goed voor het milieu en daar zouden we tegenwoordig goed op moeten letten. Makkelijker of niet, een wasbare luier zorgt gewoon een stuk beter voor onze planeet dan een wegwerp bare luier ooit zal doen.